Start menu се враћа у следећој верзији Windowsа?

TechRadar
Start menu се враћа у следећој верзији Windowsа?

Windows 8.1 је овде како би поправио све што је правило проблеме корисницима са Windowsом 8. Прво је дошло до враћања „Start" дугмета а чини се као да ће свој повратак доживети и „Start menu".

Цитирајући изворе упознате са Microsoftовим плановима, Пол Турот са сајта Supersite for Windows, тврди да ће се "Start menu" дугме вратити као опција која ће се појавити када кликнемо на "Start" дугме – као што је то раније и био случај.

Ова опција би требало да дође са наредном верзијом Windowsа, познатом само под кодним именом Treshold, али ће можда бити доступна само на десктоп верзијама оперативног система.

Још један повратак могла би да доживи могућност да корисници користе Метро апликације које раде на десктоп Windowsу умjесто да се приказују у пуном екрану.

Колико год изгледало чудно, тренутни Windows OS не дозвољава истовремени рад у неколико Метро апликација као што су Skype и SkyDrive и које не могу да буду истовремено активне на једном екрану.

Потпредсjедник Microsofта Тери Мајерсон недавно је споменуо Treshold у интерном мејлу у вези са плановима за јединствени оперативни систем.

Treshold би требало да донесе симултане апдејте за Windows, Windows Phone и Xbox One и мноштво функција које би учиниле да сви уређаји раде блиско повезани.

Рецимо, могли би да користе један апп сторе а Office документи ће моћи да се приказују на сва три уређаја.

Ове информације дошле су након тврдње да Microsoft планира да се реши једне верзије Windowsа у потпуности – Windowsа RТ.

Он би могао да у потпуности буде спојен са Windows Phoneом.

А недавно је и један од менаџера компаније, Џули Ларсон Грин изјавила да „Microsoft има Windows Phone OS, Windows RT и комплетан Windows. Али не желимо да имамо сва три".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана