Шта смо највише ретвитовали у 2013?

Aгенције
Шта смо највише ретвитовали у 2013?

Тачно је да се лоше вијести путем твитера у свијету шире брже него на било који други начин, али оно што је корисницима те друштвене мреже важније јете одавање почасти које слиједи.

У оквиру годишњег свођења рачуна твитер је премотао 2013. годину и саопштио нам пресјек најважнијих догађаја у години на измаку, бар ако је вјеровати коментарима корисника те друштвене мреже.

Оно што је занимљиво свакако су поруке на твитеру које су изазвале највећу пажњу, и које су биле ретвитоване од стране других корисника највише пута, преноси амерички магазин Тајм.

Најпопуларнији твит тако је порука глумице Леа Мичел која се управо на тој друштвнеој мрежи први пут обратила јавности након смрти њеног љубавног и глумачког партнера, глумца Корија Монтита из серије "Glee".

"Хвала вам свима на томе што ми помажете у овим тешким временима својом великом љубављу и подршком. Кори ће заувијек бити у мом срцу", написала је Мичел 29. јула ове године, додавши поруци слику заљубљеног пара.

Ту поруку на своје профиле пренијело је тренутно више од 394 хиљаде корисника твитера, али је у једном тренутку забиљежено чак 408.266 ретвитовања. Тако је управо тај твит понео титулу "најретвитованијег" у 2013. години.

Друго мјесто заузела је недавна вијест о смрти глумца Пола Вокера, која је 1. децембра са његовог званичног твитер налога у једном тренутку ретитована нешто више од 400.000 пута. Тај број је тренутно мањи, баш као у случају твита Леа Мичел, јер су многи корисници касније повукли потуку са својих налога.

У овом случају занимљиво је свакако то да је твит који се појавио на налогу Пола Вокера заправо садржао линк ка вијести оригинално објављеној на фејсбуку.

Треће мјесто заузела је још необичнија, или можда боље рећи сасвим обична порука. У питању је твит Најала Хорана, члана популарног бенда "Оne Direction", којим је прославио свој двадесети рођендан.

"Јесссс! Имам 20 година! Вухуууу! Нисам више тинејџер", написао је Хоран 12. септембра и "зарадио" више од 360 хиљада ретвитова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана