Шта је све Google купио у посљедње вријеме?

Businessinsider
Шта је све Google купио у посљедње вријеме?

Google је управо направио велику аквизицију куповином компаније која производи „паметне" термостате Nest за суму од 3.2 милијарде долара.

Nest је основао човjек који је дизајнирао Appleов iPod. Производи ове компаније подсjећају на Appleове производе и Nest производе воле људи који воле Appleове производе. Nestови производи се чак и продају у Appleовим продавницама.

Nest, укратко, изгледа као савршена аквизиција за Apple, који се труди да пронађе нове линије производа како би проширио дjелокруг свог пословања.

Међутим, Apple није купио Nest. Купио га је Google.

Чини се да се овим потезом наставља шаблон у ком – два љута ривала укрштају рогове, Google поправља своје слабости (хардвер) знатно брже него што Apple ради на својим слабостима (софтвер и сервиси).

На први поглед, чини се да је Googleова агресивност поново ухватила компанију из Купертина неспремном. Компанија која је била савршена за Apple сада је ван домашаја.

Наравно, Nest није једина компанија коју је Google купио у посљедње вријеме.

Ким Башин из Huffington Posta твитовао је листу „ствари које је Google купио у посљедње вријеме" са Wikipedie.

Google је у протеклих годину дана купио барем 21 компанију. Поред аутоматизованих кућних производа, Google је купио или тренутно ради на развоју:

- Хуманоидних робота

- Софтвера за детекцију саобраћаја

- Ваздушне турбине

- Роботичких руку

- Роботичких точкова

- Технологије за препознавање гестова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана