Спрема се AppleGPT вјештачка интелигенција

GS
Foto: Apple

Apple ради на новим алатима и услугама које користе Generative Artificial Intelligence (AI) како би се такмичио с ОпенАИ-јем и другима.

Сада изгледа да Apple коначно планира да крене у борбу с компанијама на пољу вјештачке интелигенције.

Према најновијем извјештају Bloomberga, Apple планира да ускоро уђе у простор вјештачке интелигенције са својим приступом ChatGPT-u. У извјештају се наводи да Apple ради на сопственом оквиру као и на LLM који има потенцијал за покретање онога што запослени у компанији Apple називају "Apple GPT".

Гигант из Купертина први је основао фондацију Ajax прошле године како би објединио развој машинског учења, али сада је првенствено фокусиран на Генеративе АИ технологије.

Блоомберг је такође примијетио да је Apple појачао напоре у развоју Аи система компресије који може да се добро уклопи у екосистем компаније. Различите групе појединаца такође раде на рјешавању питања приватности која окружују технологију.

Apple ради на новим алатима и услугама које користе Generative Аrtificial Intelligence (АИ) како би се такмичиле с ОпенАИ-јем и другима. Прошле године Apple је био затечен када су ОпенАИ, Microsoft и Google лансирали своје верзије четбота, користећи предности напретка у Генеративе АИ технологијама.

Компанија је већ примијенила побољшања у вези с вјештачком интелигенцијом за претраживање, Сири и карте засноване на том систему. А Ajax се сада користи за стварање великих језичких модела и служи као основа за интерни алат у стилу ChatGPT-a, кажу људи, преноси б92

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана