Sony представио нове паметне телефоне VIDEO

Агенције
Sony представио нове паметне телефоне VIDEO

Xperia XZ на тржишту ће конкурисати најјачим моделима паметних телефона, док је X Compact намијењен корисницима који желе мањи уређај солидних перформанси.

Sony је на IFA сајму представио два нова паметна телефона – модел Xperia XZ с екраном дијагонале 5,2 инча и модел Xperia X Compact с екраном дијагонале 4,6 инча.


Xperia XZ насљедник је модела X на којем се Sony фокусирао на неколико важних опција – дизајн, перформансе, камеру и трајање батерије.

Овај смартфон долази с процесором који је уграђен у већину овогодишњих најјачих модела, Snapdagonу 820, има 3GB RAM-а и 32GB меморије која се путем microSD картица може додатно да се прошири до чак 2YB.

Треба споменути и водоотпорност и отпорност на прашину, стерео звучнике, USB Tune-C прикључак те 23MP камеру.

За ову камеру, која је уграђена и у компактни модел Xperiје X, Sony је развио потпуно нови сензор с новим аутофокусом који би увијек требало да омогући исправно фокусирање приликом снимања фотографија и видеозаписа.

Камера, којом могу да се снимају и 4К видео-снимци, нема оптичку стабилизацију слике, већ за стабилизацију фотографија и снимака Sony користи SteadzShot Intelligent Actice Mode Моде технологију, а камера би требало да снима квалитетне фотографије и у условима слабијег освjетљења.

Капацитет батерије износи 2,900 mAhх, а добра је вијест да има подршку за брзо пуњење Quick Charge 3.0. Xperia XZ на тржишту ће се појавити почетком октобра, а цијена још није позната.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана