Sony: Фотоапарати са сензорима пуног формата

Danas.rs
Sony: Фотоапарати са сензорима пуног формата

Жељно ишчекивани од стране професионалних фотографа и ентузијаста, нови Sony а7R и а7 фотоапарати пружају неограничене могућности за прављење умjетничких фотографија. Они су уједно и најмањи фотоапарати са измjењивим објективом на свијету.

Модел а7 у компактном кућишту пружа све предности које доносе 35мм сензори слике и измјењиви објективи пуног формата. Без компромиса када је у питању квалитет фотографија, комфор снимања и функционалност AF перформанси, а7 снима запањујуће фотографије које је раније било могуће добити једино помоћу великих, професионалних фотоапарата.

Поигравајући се спојем моћних слика и преносивости, модел а7R величине длана поставља нови стандард у дигиталној фотографији. Кућиште овог фотоапарата произведено је од легуре магнезијума, тако да је а7R посебно отпоран на прашину и влагу. Међутим, он је и даље лаган са само 407 грама, што га чини најлакшим фотоапаратом на свијету са измјењивим објективом и сензором пуног формата. Овај модел, који је подједнако занимљив професионалним и аматерским фотографима, омогућава највећи квалитет слике од свих апарата из а серије. Потпуно нови Exmor CMOS ЦМОС сензор пуног формата, са својих невjероватних 36,4 мегапиксела, пружа ниво детаља који је дефинитивно без конкуренције у својој класи.

Сензор пуног формата омогућава прављење Full HD видео-записа. Функције за професионално снимање укључују и контролу јачине звука и дисплеја, као и HDMI излаз који омогућава да се видео гледа на екстерном монитору или пресними на други уређај. Фотографије високе резолуције могу да се прикажу директно на 4К телевизору, који нуди четири пута више детаља од Full HD -а. Захваљујући Wi-Fi и НФЦ стандардима, повезивање са Xperia и другим паметним телефонима и таблетима који користе Андроид оперативни систем је крајње једноставно. Претходно инсталирана апликација Smart Remote Control омогућава контролисање експозиције и окидача директно са паметног телефона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана