Снап развија нове АР наочаре Спектаклес

Г.С.
Foto: Снап

Компанија Снап се припрема за представљање нових наочалаСпектаклес, односно њихове пете генерације и друге с АР технологијом.

Наочале ће наводно представити директор Снапа Еван Спигел на надолазећем догађају Партнер Самит заказаном за 17. септембар.

Снап је посљедњи пут представио АР наочале 2021. године те су биле доступне тек малом броју креатора и девелопера, који су осмислили занимљиве експерименте комбинујући наочале с АР екранима.

Ипак, наочаре из 2021. године су биле прилично ограничене, имале су веома уско видно поље те батерију довољну за 30 минута рада. Такође, биле су много “гломазније” у односу на претходне генерације, које су изгледале више попут обичних сунчаних наочара, преноси Кликс.

Сада се чини да је Снап направио одређена побољшања технологије, а гласине говоре да ће нови модел имати шире видно поље и бољу батерију. Ипак, постоје индикације да ће наочале Спектаклес и даље бити позициониране више као уређај за девелопере него као производ који ће купци моћи купити. Цијена производње једних наочала износи “више хиљада долара”, а Снап планира произвести мање од 10.000 примјерака.

Наочар ће наводно представити директор Снапа Еван Спиегел на надолазећем догађају Партнер Суммит заказаном за 17. септембар.

Снап је посљедњи пут представио АР наочале 2021. године те су биле доступне тек малом броју креатора и девелопера, који су осмислили занимљиве експерименте комбинујући наочале с АР екранима. Ипак, наочале из 2021. године су биле прилично ограничене, имале су веома уско видно поље те батерију довољну за 30 минута рада. Такође, биле су много “гломазније” у односу на претходне генерације, које су изгледале више попут обичних сунчаних наочала.

Ипак, све ово показује да Снап није у потпуности одустао од својих амбиција. Посљедњи нови производ је био Пиксy селфи дрон с цијеном од 250 долара, од којег се одустало само неколико мјесеци након лансирања 2022. године.

Компанија је опозвала дрон раније ове године након што се батерија запалила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана