Смартфон камере ће постати конкуренција DSLR-у за 18 мjесеци

TalkAndroid
Смартфон камере ће постати конкуренција DSLR-у за 18 мjесеци

Камере у нашим смартфонима посљедњих година су све боље и боље, али идеја да би могле да представљају конкуренцију DSLR камерама чини се помало апсурдном, међутим, HTC-ов стручњак за камере не мисли тако.

Сајмон Вајтхорн је у недавном интервјуу за Водафоне изрекао неке прилично интересантне ствари када јеу питању будућност технологија камера.

Један велики корак за индустрију јесте имплементација оптичког зума. Многи произвођачи су жељели да искористе ову технологију, али је и даље потребно прилагодити одређене ствари. Вајтхорн мисли да ћемо у наредних 12 до 18 мјесеци видјети велики напредак у оптици смартфона.

Да је прије 2 године упитан да ли ће камере смартфона представљати конкуренцију DSLR апаратима, његов одговор би био „не", међутим, он сада ствари види другачије.

„Мислим да ће увијек постојати мјесто за професионалне и намјенске камере, али мислим да полако присуствујемо смањењу разлике између смартфон и DSLR камера. Смартфон камере ће постати знатно специјализованије из потребе корисника и једноставно не могу да се супротставе знању које улажемо у телефоне".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана