Серија о Twitterу добила зелено свјетло

newsbeat.com, B92.net
Серија о Twitterу добила зелено свјетло

Компанија "Лајонсгејт" снимаће телевизијску серију о стварању друштвене мреже Twitter по књизи Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal",, која се налази на бестселер листи Њујорк Тајмса.

Књига" Hatching Twitter..." открива како су 4 пријатеља створили једну од најпознатијих друштвених мрежа на свијету, а Ник Билтон, писац књиге ће бити сценариста и главни продуцент серије.

Према саопштењу које је објавила продуцентска компанија, серија ће више освјетлити неке дјелове о Twitterу које су углавном остале скривене у позадини, попут "односа оснивача, сукоба, начина освајања утицаја, моћи и издаја".

"Twitter је у посљедњих неколико година премјенио скоро сваки дијелилћ нашег живота, од политике преко бизниса и пријатељства и не могу заиста да замислим бољи тренутак, када се компанија нашла на берзи, да се ова прича претвори у телевизијску серију" рекао је председник "Лајонсгејта" Кевин Бегс.

"Књига Ника Билтона има све елементе одличне драме са сложеним ликовима и узбудљивом борбом за контролу утицаја, моћи и новца", додао је он.

Писац Билтон је саопштио да је изузетно узбуђен што је компаније изабрала његову књигу за тв адаптацију о свему ономе што пише у књзи а тиче се стања у силицијумској долини.

"Прича о Twitterу заиста говори о генерацији чији је живот технологија потпуно промјенила и биће јако интересантно видјети како ће прича о томе бити пренијета на екран", додао је он.

У серији би према овим информацијема требало да играју глумице Иди Фалко, Тејлор Шилинг и глумац Узо Адуба.

Настанак и функционисање Facebooka описано је у филму "Друштена мрежа", а сада ће бити екранизована и прича о Twitterу, изузетно популарном сервису за размjену кратких порука.

Недавно окончано истраживање је показало да је Facebook 3 пута популарнији од Twitterа, а 45% анкетираних међу 3 најкоришћеније апликације навело друштвену мрежу Facebook, док у случају Twitterа тај проценат износи 13%.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана