Шекспирови сонети за iPhone и iPad

Aгенције
Шекспирови сонети за iPhone и iPad

Нова апликација за iPhone и iPad која је покренута данас има за циљ да сонете Вилијама Шекспира приближи широј јавности у виду кратког филма у ком играју позоришни глумци испред њујоршких знаменитости, пренијеле су агенције.

"Пројекат сонети" су бесплатна апликација за iPhone и iPad и представља поезију чувеног писца у двоминутним филмовима у којима играју добитници Тони награда међу којима су и Џоана Глисон и Кеди Хофман.

- Шекспир има негативну репутацију. Много људи каже да не воли Шекспира, јер је досадан - рекао је Рос Вилијамс, умјетнички директор Њујоршке размјене Шекспира, непрофитне организације која стоји иза пројекта.

- Запитао сам се шта би се догодило ако бисмо представили Шекспирове сонете кроз лагане комаде који су доступни људима - додао је он.

Шекспировох 154 сонета, који су први пут објављени 1609. године истражују теме попут љубави, љепоте и смрти, преносе агенције.

Различите локације у Њујорку изабране су за сваки сонет укључујући и Свјетски трговински центар и Бруклински мост.

Како би се обиљежило покретање апликације данас је објављено 10 кратких филмова, а по један нови филм биће објављен у размаку од пар дана.

Око 75 и више филмова је завршено, а неки су још у процесу израде.

Корисници апликације добиће обавјештење када се објави нови филм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана