Сатја Надела је нови директор Microsoftа?

Cnet
Сатја Надела је нови директор Microsoftа?

Након месjеци потраге, Microsoft би ускоро могао да представи новог директора који ће доћи на мjесто Стива Балмера.

Лист Блоомберг пише како борд директора компаније планира да не мjесто директора Microsoftа именује Сатју Наделу и спекулиште да би Бил Гејтс могао да изгуби своју тренутну позицију у компанији.

Уколико Надела, који је тренутно задужен за cloud computing, заиста буде изабран, он ће бити тек трећа особа у 38 година дугој историји компаније која ће предводити Microsoft.

Надела је, како пише лист, особа чија су интересовања знатно ближа Гејтсовим него Балмеровим и која је тренутно задужена за стварање Microsoftовог Cloud OS-а који напаја Office 365, Bing, SkyDrive, Xbox Live и Skype.

„Особе које су упознате са процесом именовања новог предсjедника" такође тврде да би Џон Томпсон, Microsoftов главни независни директор, могао да у борду замjени Гејтса као предсjедавајући.

Microsoftова потрага зa особом која ће замjенити Стива Балмера траје знатно дуже него што се првобитно очекивало а Недела се већ неко вријеме налази на листи потенцијалних замјена.

Инсајдери тврде да би именовање новог извршног директора могло да укључује и одлазак и Гејтса и Балмера зато што би нове одлуке могле да се косе са онима које су њих двојица донијели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана