Самсунгов паметни сат стиже 4. септембра

Aгенције
Самсунгов паметни сат стиже 4. септембра

Компанија Самсунг представиће 4. септембра у Берлину свој нови производ, паметни сат (smartwatch) под називом Galaxy Gear.

Гигант из Јужне Кореје најављује да ће њихов нови производ "променити начин на који доживљавамо не само ручне сатове, већ и све остале преносиве уређаје". То ће бити још једно одмjеравање снага, на сасвим новој територији, са компанијом Apple која је раније најавила да на њиховом паметном сату ради више од сто инжењера, пише Daily Telegraph.

Занимљиви је да је компанија Sony већ представила сличан уређај, али из Самсунга најављују да че Galaxy Gear знатно проширити опције ручних сатова.

То подразумjева омогућено телефонирање преко тог уређаја, сурфовање интернетом, пристум електронској пошти, и то све на маленом дисплеју посебно израђеном у димензијама ручних сатова, наводи портал Bloomberg.

Мишљења IT аналитичара још увијек се разликују када је ријеч о тржишним потенцијалима паметних сатова.

Крис Џоунс предвиђа да ће током наредне године продаја ових уређаја доживјети невјероватан пораст, са потенцијалних пет милиона продатих примјерака широм свијета. Према његовом мишљењу, ово је најважнији производ у области потрошачке електронике још од iPadа. Као најважније предности паметних сатова, он наводи њихову употребу у области здравља.

С друге стране, аналитичари команије IDC наводе како, бар на тржишту САД, још увијек не постоји велико интересовање за ове сатове, а да ће примат држати Google наочаре и слични производи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана