Самсунг упозорава милионе корисника ''Galaxy'' уређаја: Ово морате да урадите!

GS
Foto: Facebook

Самсунгово најновије мјесечно ажурирање је стигло и препоручује се свим корисницима јер доноси неке битне корекције.

Јужнокорејска компанија је објавила августовско безбједносно ажурирање, које исправља двије критичне безбједносне рањивости, које су биле злоупотребљаване према наводима Гугла.

Ажурирање је прво објављено у САД-у, где је појава ових рањивости довела до слања формалних упозорења од стране CISA агенције за сајбер безбједност. Формални захтјев за све федералне запослене је или да ажурирају своје уређаје у року од 21 дан од издавања упозорења, или да престану да користе своје телефоне.

Самсунг је прошле недјеље објавио безбједносно ажурирање за "Galaxy Z Flip 5" i "Galaxy Z Fold 5" у Сједињеним Америчким Државама, а сада исто чини и за више држава широм свијета.

На листи су тржишта, која укључују Средњи Исток, Југоисточну и Јужну Азију, као и Нови Зеланд, Јужну Африку, Казахстан и Украјину.

Ажурирање је почело да пристиже и на старије флегшип Галаxy уређаје, укључујући и S21 серију. Чак и неки S20 модели добијау ажурирање.

Из Самсунга кажу да безбједносне пријетње веома озбиљно третирају, а како би се поменуте критичне рањивости закрпиле, безбједносна ажурирања су актуелна од августа.

Самсунг препоручује корисницима да, као и обично, своје уређаје ажурирају најновијим софтвером, преноси Форбс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана