Samsung рjешења за мобилно штампање

Агенције
Samsung рjешења за мобилно штампање

Компанија Samsung Electronic Ltd. представила је посебна рjешења за мобилно штампање која ће омогућити штампање са мобилних уређаја у само неколико једноставних потеза, саопштено је данас.

Расположива на уређају GALAXY S4, ова рjешења за мобино штампање се састоје од апликације за смарт телефоне и таблет рачунаре "MobilePrint", који има уграђене команде "Принт" – „Штампај" у оперативном систему мобилног уређаја. Такође, NFC технологија је интегрисана у нове моделе Samsungових штампача.

„Почев од уређаја GALAXY Tabб током 2010. године, радили смо на томе да поједноставимо процес мобилног штампања", истакао је Џосанг Еун, потпредсjедник тима за продају и маркетинг у пословној јединици Рjешења за штампање у компанији Samsung Electronics. „Од тада смо развили велики број различитих решења која су омогућила нашим корисницима да се бежично повежу са нашим штампачима путем својих смарт телефона и таблет рачунара. Наша нова рjешења су додатно унапредила наша рjешења за мобилно штампање, а илуструју нашу континуирану лидерску улогу у сектору мобилног штампања."

Поред модела GALAXY S4, у Samsungовим рjешењима за мобилно штампање могу да уживају корисници других Samsungових модела смарт телефона, као што су GALAXY S II, GALAXY S III, GALAXY Note и GALAXY Note II, уз читаву палету GALAXY Тab уређаја.

Корисници који не посjедују Samsungов смарт телефон или таблет рачунар могу да преузму апликацију и користе свој мобилни уређај да штампају фотографије, електронску пошту и интернет странице, као и документи из сервиса Google Docs, датотеке у PDF формату, као и документе из пакета Microsoft Office. Ова апликација посjедује и и функцију слања факса, што је једина таква функција у читавој индустрији, као што допушта корисницима да скенирају слике на Samsungовом мултифункцијском штампачу и пошаљу их директно на мобилни уређај.

Штампање са персоналних рачунара често захтjева много процедура које дуго трају, попут инсталације драјвера и софтверских апликација. Насупрот томе, штампање са Samsungових мобилних уређаја је веома једноставно и брзо, наглашавају из компаније. Како би обавили штампање, корисници треба да притисну дугме "Принт" на менију екрана Samsungовог мобилног уређаја. Захваљујући томе што имају уграђену функцију штампања, Samsungови мобилни уређаји могу аутоматски да детектују Samsungов штампач у близини како би се штампале фотографије, електронска пошта, интернет странице, као и странице са Samsungових апликација SMemo и SNote. С друге стране, помоћу само неколико једноставних потеза на мобилном уређају, корисници могу да изаберу читав низ опција, укључујући опције као што су број примjерака за штампање, обострано штампање, подешавања боје, димензије документа, оријентацију и врсту документа.

Први ласерски штампач у боји на свијету који подржава NFC

Са недавним представљањем Samsungових ласерских штампача у боји са опцијом NFC, корисници ће ускоро моћи да штампају једноставним постављањем мобилног уређаја и Samsungовог штампача на малу међусобну раздаљину. Када се смарт телефон који има опцију NFC комуникације постави близу штампача са NFC опцијом, два уређаја ће се аутоматски повезати. Штампање може да се обави без икаквих додатних подешавања. Ово безбједно и згодно рјешење омогућава корисницима да штампају фотографије, документе, електронску пошту и интернет садржаје у неколико једноставних и брзих потеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана