Самсунг ради на паметном сат-телефону

Mashable
Самсунг ради на паметном сат-телефону

Самсунг наводно ради на паметном сату ком није потребно повезивање са смартфоном како би радио све оно за шта је намијењен.

Wall Street Journal извјештава да произвођач из Јужне Кореје преговара за бројним мрежним операторима који би сат претворили у телефон како би корисници могли да позивају људе директно путем паметног сата.

О паметним сатовима се већ неко вријеме говори као о „слиједећој великој технолошкој револуцији", а стручњаци процјењују да ће 2014. година бити изузетно успјешна за овај вид производа.

Иако већина паметних сатова на тржишу захтјева да буде повезана са паметним телефоном како би примили позив, послали СМС, провјерили мејл или користили друге функције, Самсунг жели да створи сат који може да ради све ово без помоћи телефона.

Овај сат-телефон наводно би требало да ради на Тизен оперативном систему, али још није познато како ће компанија назвати овај производ.

Самсунг је свој први пробој на тржиште носиве технологије начинио са паметним сатом Gear који није наишао на позитиван одзив корисника, али је његов наследник, Gear 2 донио мање димензије и више снаге, тако да се реакција тржишта тек очекује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана