Самсунг привремено обуставио производњу Galaxy Note 7

Агенције
Самсунг привремено обуставио производњу Galaxy Note 7

Самсунг је наводно обуставио производњу Galaxy Note 7 уређаја, након низа случајева прегревања батерије и самозапаљивања тих телефона, саопштила је јужнокорејска агенција Yonhap News Agency.

Запослени у тој компанији рекао је за Yonhap да је производња обустављена у сарадњи са безбjедносним регулаторним телима из Јужне Кореје, Кине и САД.


Самсунг још није званично саопштио ту информацију.

Note 7, који се на тржишту појавио средином августа, сматран је једним од најбољих Андроид уређаја досад и дао је шансу Самсунгу да утврди своју лидерску позицију на тржишту мобилних телефона. Међутим, проблеми с батеријом изазивали су прегревање уређаја, а у неколико случајева и самозапаљивање.

Самсунг је прошлог мjесеца опозвао све уређаје на тржишту и понудио нову серију, али су се проблеми јављали чак и код замијењених телефона.

Због једног случаја прегревања замијењеног телефона, евакуисан је Southwest Airlines лет, а у другом је повређена тинејџерка.

Самсунг није директно потврдио планове за обустављање производње Note 7, али је саопштио да "сарађује директно са властима и независним стручњацима" на истраживању проблема са замијењеним уређајима.

"Ако утврдимо да постоји проблем са безбједношћу уређаја, Самсунг ће преузети хитне кораке да ријеши ситуацију", саопштила је компанија.

Оно што ће се у том случају вјероватно десити је други опозив Note 7.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана