Самсунг представио нове Exynos процесоре

TalkAndroid
Самсунг представио нове Exynos процесоре

Иако се чини да су све вијести фокусиране на Galaxy S5, то ипак није једини новитет кој је Самсунг спремио. Компанија је представила и нове Exynos процесоре.

Како би „изашла у сусрет жељама за дисплеје високе резолуције и повећаним перформансама без жртвовања трајања батерије", компанија је најавила нове, ефикасније Exynos процесоре.

Нови 5422 процесор посjедује осам језгара (четири ARMМ Cortex А15 2.1GHz за захтjевније операције и четири Arm Cortex А7 1.5GHz за мање захтjевне операције).

Самсунг тврди како су нови процесори 34 одсто ефикаснији у поређењу са претходном генерацијом.

Поред повећања брзине, потрошња енергије је смањена за 10 одсто, а процесори подржавају и 4К UHD резолуцију захваљујући Multi Format Codecу.

Други процесор који је представљен је Exynos 5 Hexa (5620). Сврха овог процесора су оптималне перформансе за буџет и нешто ексклузивније уређаје. Процесор поседује два 1.7GHz Arm Cortex А15 језгра са четири 1.3GHz ARM Cortex а7 језгра.

Процесор би требало да буде 42 одсто бржи у поређењу са прошлом генерацијом Exynos 5 процесора а ту је и подршка за WQXGA (2.560 x 1.600) дисплеје.

Своју премијеру Exynos 5422 би могао да има у Galaxz Note 4, док још није познато када бисмо могли да видимо Exynos 5 Hexa процесоре и у којим уређајима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана