Самсунг представио Галакси С мини

Aгенције
Самсунг представио Галакси С мини

Сеул - Компанија "Самсунг електроникс" представила је данас компактну верзију свог најбољег паметног телефона "галакси С 3", са екраном осјетљивим на додир, који по димензијама одговара највећем конкуренту "ајфону 5" из компаније "Епл"."Галакси С 3 мини" има екран високе дефиниције дијагонале четири инча, што је за 0,8 инча мање од већег брата. Екран има мању резолуцију од 800 пута 400 пиксела, у поређењу са 1.280 пута 720 пиксела на већем телефону.

Камера има пет, умјесто осам мегапиксела, а процесор са двоструким језгром и радним тактом од 1,5 гигахерца из модела "С 3" у "минију" је спуштен на ниво од једног гигахерца.

"Ово може да буде оптималан избор за кориснике који траже практичнији паметни телефон", саопштио је "Самсунг". Компанија није објавила цијену, нити датум почетка продаје новог модела, пренио је АФП.

"Минијев" екран је исте величине као код "ајфона 5", који је имао премијеру прошлог мјесеца, али има слабије техничке карактеристике од тог телефона.

"Самсунг" и "Епл" тренутно воде жестоке окршаје пред судовима у више од 10 земаља поводом наводног кршења права на техничке патенте.

Технолошки коментатори у првим реаговањима нису одушевљени новим "Самсунговим" телефоном и указују на његове скромније карактеристике у поређењу са актуелним конкурентима.

"Једини ајфон којег би овај теелфон могао да порази је модел 3ГС из 2009. године", пише коментатор "Лос Анђелес тајмаса" и указује на немогућност "минија" да се повеже на мрежу 4Г, што је "неприхватљиво за телефон који жели мјесто у друштву најбољих". /крај/мл

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана