Самсунг потврдио да је хакован

B92
Foto: Unsplash

Самсунг је у понедјељак потврдио да су неки од компанијиних података украдени у оквиру сајбер напада, који је први пут пријављен током викенда.

У изјави за Бломберг, јужнокорејски електронски гигант је открио да је пробијање безбједности довело до тога да буде откривен "одређени изворни код који се односи на рад Галаксиуређаја", али то није утицало на акредитиве корисника и запослених.

Иако Самсунг није открио ко стоји иза овог проблема, јужноамеричка хакерска група Лапсус$ преузела је одговорност.

Организација је на торенту објавила датотеку од 190ГБ, која наводно укључује изворни код боотлоадера за све најновије Самсунг уређаје, као и код који се односи на биометријску верификацију и енкрипцију на Галакси телефонима и таблетима.

Нападачи су такође можда добили приступ повјерљивим подацима у вези са компанијом Куалцом.

Поменуте информације стижу мање од недјељу дана након што је иста група објавила да је приграбила око 1ТБ података, укључујуц́и скице и изворни код, од произвођача чипова - компаније Нвидиа.

"Тренутно не очекујемо никакав негативан утицај на наше пословање или купце. Примијенили смо мјере како бисмо спријечили даље сличне инциденте и наставиц́емо да пружамо услуге нашим клијентима без сметњи", потврђује Самсунг у свом саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана