Самсунг планира револуцију у свијету електронике?

Endgadget
Самсунг планира револуцију у свијету електронике?

За графен се већ дуже вријеме говори како ће увести револуцију у свијет електронике. Међутим, уз њега су везани бројни проблеми са производњом, а које је Самсунг по свему судећи - ријешио.

Компанија је открила револуционарни начин синтезе за убрзање комерцијализације овог јединственог материјала

Компанија наводи како је графен бољи од силицијума кад је у питању проводљивост електрона, а уз то је издржљивији од челика и флексибилнији. Компанијин SAIT (Samsung Advanced Institute of Technology) је у партнерству са Универзитетом Sungkyunkwan први институт на свијету који је развио ову нову методу синтезе.

"Ријеч је о једном од најзначајнијих открића у истраживању графена до сада. Очекујемо да ће ово откриће убрзати комерцијализацију графена, а што ће заузврат довести до нове ере потрошачке електронске технологије", рекле су вође лабораторија на SAIT-у.

Истраживачи су успjешно ријешили највећи проблем масовне производње - израду кристалних подметача графена велике површине, без губитка електричних и механичких својстава тог материјала као што је у претходним истраживањима и покушајима био случај.

Да ли ће графен у скорије врухеме замхенити силицијум тек остаје да се види, али прави кораци су коначно постигнути. У том случају, Самсунг би могао да оствари невјероватне приходе лиценцирајући развијене технологије другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана