Samsung: Немојте да инсталирате Windows 10 на наше рачунаре

Агенције
Samsung: Немојте да инсталирате Windows 10 на наше рачунаре

Помало невjероватно звучи податак да ни након годину дана од изласка Windows 10 OS-а Samsung не препоручује инсталацију.

Глобално, већина корисника је након разочарања Windows 8 и Windows 8.1 оперативних система једва дочекала Windows 10. Проблема с инсталацијом и некомпатибилношћу рачунара појединих произвођача, односно одређених компоненти рачунара, наравно, још увијек има, али независно од тога невјероватно је да Samsung службено - не препоручује инсталацију Windows 10 на своје рачунаре.


До тог податка су дошли новинари портала The Register који су и службено контактирали британски огранак Samsungа, како би провјерили да ли је заиста службена препорука да се избегава инсталација посљедње верзије Microsoftтовог оперативног система. Одговор који су добили дефинитивно је запањујућ...

"Искрено говорећи, не препоручујемо инсталацију Windows 10 оперативног система на било који PC или преносник компаније Samsung. Интензивно радимо у координацији с Microsoftтом како бисмо рjешили проблеме. А проблеми су везани за "driverе", који још увијек нису компатибилни с Windowsима 10. Зато, на својим Samsung рачунарима држите постојећу верзију Windowsа, а немојте да инсталирате Windows 10, када сви проблеми буду ријешени, послаћемо службено обавијештење", одговор је корисничке подршке Samsungа за британско подручје.

О томе када ће се "испеглати" Samsungова подршка за Windows 10 нема апсолутно никаквих информација, зато, Samsung је поприлично прецизан - избјегавајте инсталацију Windows 10.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана