Самсунг Galaxy S5 је јако тежак за поправљање

TalkAndroid
Самсунг Galaxy S5 је јако тежак за поправљање

Најновији Самсунгов смартфон биће доступан у продаји од 11. априла, али је руски сајт Ferra, успио да дође до једног примјерка и потпуно га растави.

Судећи по сајту, биће веома тешко одвојити екран од остатка уређаја због специјалног љепка који Самсунг користи. Након што уклоните дисплеј, остатак растављања је нешто лакши, али комплетна операција траје око сат времена.

Није превише изненађујућа чињеница да је Galaxy S5 прилилчно незгодан за растављање ради поправке пошто је уређај отпоран на воду и прашину и компанија је морала да се услијед тога постара да су сви дијелови прилично чврсто састављени.

Ово расклапање открило је и да батерија није квадратног облика као на осталим Galaxy S уређајима, већ је правоугаоног облика као код Appleoвих најновијих смарфона.

Испод Full HD super AMOLED дисплеја дијагонале 5,1 инча Galaxyја S5 се налази еволуција, не револуција, али је свакако у питању сам врх понуде - ту је Snapdragon 800 (четири Краит језгра, 2.5GHz) и можда помало зачуђујуће – "само" 2GB RAM-а.

За складиштење података предвиђено је 16 или 32 GB (верзија од 64GB није споменута приликом представљања), а снага стиже из нове измjењиве батерије капацитета 2.800мАh, за коју произвођач каже да може да "изгура" много више од оне из претходне генерације - чак 24 часа више у standby режиму.

Што се повезивости и прикључака тиче, ту је очекиван, напредан арсенал - Wi-Fi, LTE, NFC, Bluetooth, IR, microUSB слот (са "капицом" због водоотпорности), microSD слот...

Главна камера доноси напредак у односу на S4 и сада има 16 мегапиксела и бржи аутофокус, а може да снима у 4К резолуцији.

Наравно, уређај користи Андроид 4.4 КитКат, преко кога је "превучена" редизајнирана, нова верзија Самсунговг TouchWiza.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана