САД: Укинута забрана продаје Samsung Galaxy Nexusа

Aгенције
САД: Укинута забрана продаје Samsung Galaxy Nexusа

Апелациони суд Сједињених Америчких Држава је укинуо забрану продаје за Samsung Galaxy Nexus те тако задао још један ударац Appleу у борби између ових двију компанија.

У објашњењу је речено да је суд у Калифорнији, који је увео забрану на продају у јуну ове године, злоупотријебио своју дискрецију током доношења судске забране.

Раније овог мјесеца је укинута и забрана продаје уређаја Samsung Galaxy Tab 10.1.

"Ова одлука потврђује да је улога закона о патентима заштита иновација, а не безразложно спутавање конкуренције и ограничавање корисничког избора. Ми ћемо наставити да повлачимо све могуће потезе како бисмо осигурали доступност наших иновативних производа", речено је из Samsungа поводом посљедње одлуке.

Тржиште паметних телефона је један од најбрже растућих дијелова свјетског тржишта, а Apple и Samsung су два највећа играча на том пољу.

Apple је, са својом линијом iPhone, био један од пионира на том пољу, док је Samsung са својом линијом Galaxy великом брзином преузео велики дио тржишта посљедњих година.

Раније ове године суд у Калифорнији је одлучио да Samsung Appleу мора платити 1,5 милијарди долара одштете те је забранио продају одређених Samsungових уређаја у САД-у.

Samsung је након тога тражио понављање суђења.

Аналитичари вјерују да ће због брзог раста и потенцијала овог сектора правна борба између ових компанија бити настављена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана