САД: Ко је у 2014. водио по броју патената

Танјуг
САД: Ко је у 2014. водио по броју патената

Компанија IBM се 2014. године нашла у САД 22. годину за редом на челу листе власника патената.

Тај произвођач повезује резултат с успехом његових истраживачких лабораторија у свету и пословном политиком везаном за разноликост, објављено је на веб сајту lemondeinformatique.fr.

У 2014. години, IBM је пријавио 7.534 патента, што је више од свих других компанија, објавио је аналитички кабинет CPS (Claims PAtent Services) у најновијем годишњем извiештају о америчким патентима.

Ове године су истраживачи IBM-а који живе ван САД допринијели са више од 34 одсто том богатству патената, прецизирао је IBM.

"Географска разноликост истраживања је од главног значаја за здраво пословање неке компаније", изјавио је Берни Мајерсон који руководи пословима везаним за иновације у IBM.

Истраживање, компетентности и искуство немају граница, многе земље имају различите области интересовања, а земља која има другачији образовни систем може да донесе другачија гледишта, рекао је Мајерсон.

На листи компанија по броју патената, иза IBM се налази јужнокорејски Самсунг који је лане пријавио 4.952 патента, на трећем мјесту се налази Microsoft са 2.829 патената, а потом слиједе Qualcomm са 2.590 патената и Google са 2.566 патената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана