Руси остали без испорука конзоле PlayStation и приступа PlayStation Storeu

ГС
Foto: Илустрација

Sony Interactive Entertainment, Сонијев огранак који је задужен за конзолу PlayStation, обуставио је све испоруке хардвера и софтвера Русији због напада ове земље на Русију.

"СИЕ се придружио глобалној заједници у позиву на мир у Украјини. Прекинули смо све испоруке хардвера и софтвера, лансирање игре Гран Турисмо 7 те све операције PlayStation Storea у Русији", изјавио је портпарол СИЕ Жо Тараборели за The Verge.

Он је додао да ће Сони донирати 2 милиона долара УН-у и невладиној организацији Save the Children како би се помогло Украјинцима.

Компанија Bungie, која је у процесу преласка у Сонијево власништво, ради на прекидању цјелокупне продаје и дистрибуције игре Дестинy 2 у Русији и Бјелорусији. Гејмери у овим земљама могу приступити већ купљеном садржају или преузети бесплатну верзију, али нова куповина је онемогућена. Такође, доступан је бесплатни амблем којим гејмери могу исказати подршку Украјини.

СИЕ тако слиједи потезе компанија међу којима су Activision Blizzaard, Epic Games, EA, CD Projekt Red, Ubisoft, Take-Two, које су обуставиле пословање у Русији. Креатор конзоле Xbox, компанија Microsoft, такође је прекинула продају својих производа и услуга у поменутој земљи.

Нинтендо је свој руски eShop поставио у "maintenance mod " јер се не примају рубље, а одгођен је и долазак игре Advance Wars 1+2:Re-Boot Camp која је планирана за 8. април, преноси портал Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана