Редит се суочава са новчаном казном у Русији, није уклонио забрањени садржај

Танјуг
Foto: Илустрација

МОСКВА- Друштвена мрежа Редит суочава се са новчаном казном по први пут у Русији, јер није избрисала "забрањени садржај" за који Москва тврди да дискредитује руску војску, преноси новинска агенција Интерфакс, позивајући се на московски суд.

Редит би могао бити кажњен са до 4 милиона рубаља (43.895 долара) јер није уклонио "свјесно лажне информације" о акцијама Совјетског Савеза током Другог свјетског рата и садржај који дискредитује оружане снаге Руске Федерације, као и друге "екстремистичке информације", саопштено је из Прекршајног суда у Москви.

Редит је сајт, према доступним подацима са сједиштем у Сан Франциску у САД, који комбинује карактеристике друштвене мреже и форума гдје регистровани корисници могу да постављају линкове ка било којој информацији на Интернету и дискутују о томе.

Од почетка 2021. године, највећи интернет сервиси - Гугл , Телеграм , Фејсбук, ТикТок, итд., кажњени су због одбијања да уклоне садржаје забрањене у Руској Федерацији, а  износ казни против свих ових страних компанија прелази 200 милиона рубаља, наводи Интерфакс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана