Прва фотографија: Galaxy S8 нема Хоме дугме, али има 3.5-мм улаз

klix.ba
Прва фотографија: Galaxy S8 нема Хоме дугме, али има 3.5-мм улаз

Еван Блас, проверени сакупљач информација о уређајима који трек треба да буду представљени на тржишту, објавио је прву праву фотографију Samsungовог flagship смартфона за 2017. годину – Galaxy S8.

Према писању портала Venture Beat, уређај ће бити презентован 29. марта, док је Samsung раније саопштио да ће се смартфон наћи у продаји 21. априла.


Оно што запада за око јесте сличност са прошлогодишњим моделом Galaxy S7 када је ријеч о задњем дијелу, с тим што је скенер за отисак прст помјерен.

С друге стране, на предњем дијелу уређаја могу се приметити корените промјене у Samsungовом дизајну – нема физичког Home дугмета, ни навигационих капацитивних тастера.

Умjесто тога, предњи дио "осмице" је скоро у потпуности прекирвен екраном чија ће величина зависити од верзије. Samsung ће издати два уређаја који ће имати 5.8-инчне и 6.2-инчне екране.

Они ће имати необичане размјере - 18.5:9, тако да ће њихова укупна величина дјеловати слично величини прошлогодишње перјанице S7.

Уређај би требало да има HDMI конектор који ће га "претварати" у својеврсни PC, садржаће вjештачку интелигенцију под наводним именом Bixby, повезивање ће се вршити преко USB-C порта, а потврђено је и присуство 3.5-милиметарског улаза, односно класични прикључак за слушалице.

Обије верзије ће имати скенер ока.

Камера ће бити боља у односу на S7 серију, а телефон ће имати 64 GB интерне меморије, двоструко више него што има његов претходник.

Имаће и DeX опцију (кратица за десктоп проширење), а помоћу USB Typeе-C конектора ће моћи да се повеже на рачунар или на пуњач.

Уређај би требало да буде опремљен с 8 GB RAM-а, камером од 12 мегапиксела, Qualcom Snapdragon 830 процесором и батеријом од 3.000 mAh.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана