Провјерите да ли имате неки од ових модела, јер је WhatsApp најавио да неће радити на њима

GS
Foto: Ilustracija

Ако на свом апарату немате могућност да инсталирате новију верзију оперативног система, слободно заборавите на WhatsApp апликацију

Популарна апликација за размјену порука на мобилним телефонима WhatsApp објавила је недавно да од 24. октобра 2023. више неће бити подржана на одређеним моделима Андроид и iPhone уређаја  Као разлог компанија је изјавила да желе да се фокусирају на развој нових функција и побољшање корисничког искуства.

То значи да ће WhatsApp престати да ради на више од 25 старијих модела телефона компанија Apple, Самаунг, Sony и других како би се фокусирао на развој нових функција за новије уређаје, као и на развој најновијих безбједносних функција.

Сви корисници ће на вријеме добити упозорење, и то више њих, да треба да надограде своје уређаје уколико желе да задрже ову апликацију. Ако то не ураде, WhatsApp ће престати с радом, остављајуц́и корисницима могућност да шаљу или примају поруке или позиве, преноси 24седам

Како да сазнате да ли имате могућност да задржите WhatsApp

Да бисте проверили да ли ваш паметни телефон ради на Андроид ОС верзији 4.1 или старијој, можете да одете у мени подешавања и пратите ове кораке: Подешавања > О телефону > Информације о софтверу. Категорија верзије ц́е приказати вашу верзију Андроид-а.

Уколико имате стару верзију оперативног система не би било лоше да размислите о надоградњи својих уређаја на новији модел који подржава апликацију.

Провјерите да ли је модел вашег телефона на списку:

Samsung Galaxy S2

Nexus 7

iPhone 5

iPhone 5c

Archos 53 Platinum

Grand S Flex ZTE

Grand X Quad V987 ZTE

HTC Desire 500

Huawei Ascend D

Huawei Ascend D1

HTC One

Sony Xperia Z

LG Optimus G Pro

Samsung Galaxy Nexus

HTC Sensation

Motorola Droid Razr

Sony Xperia S2

Motorola Xoom

Samsung Galaxy Tab 10.1

Asus Eee Pad Transformer

Acer Iconia Tab A5003

Samsung Galaxy S 

HTC Desire HD

LG Optimus 2X

Sony Ericsson Xperia Arc3

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана