Прорадио Фејсбук, стигло извињење

Б92
Прорадио Фејсбук, стигло извињење

БЕОГРАД/ЗАГРЕБ – "Данас смо имали техничких проблема због којих је "Фејсбук" био недоступан бројним корисницима. Проблем је решен и сада би сви могли без проблема да оду на своје профиле. Извињавамо се", стоји у кратком саопштењу "Фејсбука", преноси Б92.

Фејсбук се извинио због тога што његове странице нису радиле готово три часа у више европских земаља.

Ова популарна друштвена мрежа прорадила је око девет часова.

Хрватски портал Index.hr јавио је да је проблем са популарним "Фејсбуком" почео око шест часова ујутро, а портал zdnet.com јавио је да "Фејсбук" није радио у читавој Европи.

Потврђено је да "Фејсбуку" нису могли да приступе корисници из Француске, Ирске, Немачке, Исланда, Италије, Холандије, Русије, Шпаније и Велике Британије.

Проблема с отварањем "Фејсбука" имали су наводно и корисници из Египта и Јужне Африке, али те информације за сада нису потврђене.
Неки корисници у Србији покушали су јутрос да се улогују и на кратко су у томе успјели, али је након тога "Фејсбук" страница “нестала”, након покушаја да се на њему обави било каква радња.
Очекује се одговор надлежних за одржавање ове друштвене мреже о томе шта се тачно догодило, а за то вријеме корисници "Твитера" питају се јесу ли "Фејсбук" срушили Анонимоуси, група хакера која је више путра најављивала да ће оборити ову интернет страницу.
У међувремену, Анонимуси су напали интернет страницу безбједоносне компаније “Панда секјурити”, дан након што је ухапшено шест припадника хакерске скупине “ЛулзСек”, које је издао њихов вођа, Хектор Ксавиер Монсегур (28) познатији као Сабу.

Анонимуси ту компанију сматрају издајничком, јер су у више наврата напоменули да је ријеч о доушницима који хакере издају за новац.
Они су украли и објавили податке 114 запосленика у тој компанији. Осим тога, хаковали су и низ поддомена унутар веб сајта pandasecurity.com , и то тако што су их модификовали да приказују видео у којем се набрајају “највећи успјеси” “ЛулзСека”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана