Промјена на врху листе телефона са најбољим камерама

ГС
Foto: Илустрација

DxOMark је сада одрадио тест камера Google Pixel 7 Pro телефона и судећи по оцјенама, имамо новог краља на том пољу.

Google Pixel 7 Pro добио је најбољу укупну оцјену на подручју камера од стране DxOMark-а. Овај телефон је забиљежио оцену од 147, што је заправо идентична оцјена Honor Magic 4 Ultimate телефону и његовим камерама, који је до сада сам држао прво мјесто, али сада га дијели са Pixel 7 Про телефоном.

Ајфон 14 Про има поен мање и налази се на трећем мјесту.

У образложењу оцјене наводи се да је Pixel 7 Pro донио значајно побољшање у односу на Pixel 6 Про на пољу софтвера за обраду фотографија и видео записа, што је допринијело бољем зумирању и квалитету видео снимака.

Наводи се да камере овог телефона дају јак контраст, одличну репродукција боје коже, као и добру прецизност експозиције. Аутофокус је, како се наводи, брз и прецизан у комбинацији са праћењем лица и добро се показао на групним фотографијама и покретним субјектима. Примјетно је и побољшање зоома.

С друге стране, наводи се да селфие фотографије изблиза нису баш тако импресивне, нарочито у условима слабијег освјетљења, док видео записи при истим условима нису баш тако добри.

Ипак, све ово је било довољно да Google Pixel 7 Pro заузме прво мјесто на DxOMark-овој листи најбољих камера на једном паметном телефону.

Иначе, Google Pixel 7 Pro је заједно са обичним Pixelом 7, представљен прије неколико дана, а једна од импресивних карактеристика која је стигла на овом телефону је Super Res Zoom, која представља комбинацију софтвера, хардвера и машинског учења и омогућава добре зум фотографије од 30x, чак иако стварни телефото зум на овом телефони износи 5x, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана