Профит од Андроида 5 милијарди долара

Aгенције
Профит од Андроида 5 милијарди долара

Профит од продаје смарт телефона са Андроид платформом достигао је пет милијарди долара током првог квартала ове године, а доминантно мјесто у продаји је имао Самсунг, чији је удио у том профиту 95 одсто, пренијеле су агенције.

Према истраживању портала Стратеџи Аналитикс, свјетска индустрија паметних Андроид телефона генерисала је 5,3 милијарде долара профита током првог квартала.

Андроид платформа је имала удио од 43 одсто у профиту смартфон индустрије, што је износило око 12,5 милијарди долара у првом кварталу.

Аналитичар Вуди О навео је да је испорука Самсунг Андроид паметних телефона генерисала 5,1 милијарду долара профита током првог квартала, додавши да је Самсунг задржао удио од 95 одсто профита у цијелој индустрији.

Друго мјесто је заузео ЛГ, са три одсто удјела у глобалном профиту.

Извршни директор Стратеџи Аналитикса Нил Маустон оцијенио је да је за сада Самсунг неприкосновени краљ глобалне индустије смартфон уређаја са Андроидом.

Он је изразио увјерење да Самсунг генерише више прихода и профита него Гугл.

Самсунг има јаку тржишну моћ и то може искористити да утиче на будуће правде развоја Андорид екосистема, казао је Маустон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана