Продаја iPhone 5 испод очекивања

Танјуг
Продаја iPhone 5 испод очекивања

Компанија Apple смањила је захтjеве за испоруку неопходних делова од добављача, што је знак да продаја новог телефона iPhone 5 иде слабије од очекиваног, пише "Wall Street Journal".

Њујоршки дневник пише да су акције Appleа данас пале за нешто више од 16 долара, и да сада износе 503 долара, док се до краја мjесеца очекују подаци о пословању компаније у посљедњем тромесечју 2012. године.

"Wall Street Journal", позивајући се на неименовани извор који је упознат са подацима о продају новог iPhoneа, наводи да су дупло смањене наруџбине екрана за овај телефон у предстојећем првом кварталу ове године (јануар-март), као и набавка свих других дјелова од добављача.

Лист пише да одговор из Appleа на питања која су мејлом послата из редакције још није стигао. То је знак да продаја новог iPhoneа не иде добро као што се претходно очекивало и да је мања тражња од очекиваног.

Компанија има појачану конкуренцију у Самсунгу и другим произвођачима који користе Googleеов Андроид оперативни систем, истиче њујоршки лист. Самсунг је током викенда саопштио да је њихова серија Galaxy S достигла цифру од 100 милиона продатих уређаја, посебно Galaxy S3, који је до сада продат у 40 милиона примерака за седам мjесеци.

Google је раније саопштио да је од патентирања Андроид платформе прије четири године продато 500 милиона телефона који је користе, док је Apple до септембра 2012. године продао укупно 271 милион мобилних уређаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана