Процурили планови компаније Apple о будућим моделима

GS
Foto: Apple

Иако смо и даље у 2023. а недавно је објављена верзија за iPhone 15, већ можемо да читамо на мрежи о Appleovim плановима за 2027. годину и - моделу iPhone 19.

Информације о тим плановима објављене су ове недjеље, а односе се на екран, односно чињеницу да ће испод њега бити камера и сензор за ФацеИД. Познато је да Apple-ovi дизајнери сањају о уређају савршеног дизајна, гд‌је неће бити портова и слотова, а екран ће бити направљен од једног комада стакла и спојен с кућиштем, пише MacRumors.

Камера као кључ свега

Компанија је већ предузела неке кораке у том правцу, попут уклањања излаза за слушалице и омогућавања бежичног пуњења батерије, али је јасно да потпуно бежични iPhone не треба очекивати тако скоро на тржишту. Што се екрана тиче, да би се постигао јединствен комад стакла, потребно је испод екрана поставити камере и све сензоре. Иако су већ представљени телефони са камерама постављеним потпуно испод екрана, њихов квалитет још није упоредив с класичним селфи камерама.

Док ћемо на такву камеру морати дуго да чекамо, компанија прво планира да камеру и сензоре за ФацеИД постави испод екрана. Према најновијим гласинама, у "LG Innotek" су већ почели да раде на томе, али први iPhone који ће имати камеру за откључавање лицем и потврду плаћања, отварање апликација и слично не треба очекивати још неколико година. Компанија "Apple" намјерава да га уведе „послије 2026. године”, па ће га имати модел iPhone 19 или, ако развој не иде у жељеном правцу - каснији модели.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана