Пријете преласком у Мајкрософт: Више од 700 запослених тражи да се Алтман врати у ОпенАИ

ГС
Foto: Илустрација

Свијет генеративне вјештачке интелигенције је у потпуном метежу, након шокантног одласка Сема Алтмана и Грега Брокмана из компаније ОпенАИ, креатора ChatGPT четбота.

Сада је њихов одлазак наишао на реакцију великог броја запослених у компанији ОпенАи, који су потписали отворено писмо у којем се потенцира намера да ће запослени дати отказе уколико Алтман и Брокман не буду враћени на своје функције.

У још једном преокрету у вези са догађајима око компаније ОпенАИ, сада више од 700 запослених у овој компанији пријети отказима ако Сем Алтман не буде враћен на позицију извршног директора.

"Начин на који сте отпустили Сема Алтмана и уклонили Грега Брокмана из одбора угрозио је сав овај посао и поткопао нашу мисију и компанију. Ваше понашање је јасно показало да немате надлежност да надгледате ОпенАИ", стоји у писму упућеном одбору компаније.

Запослени компаније ОпенАИ, који су потписали отворно писмо, потврдили су да намјеравају да се придруже Алтману и Брокману у Мајкрософту. Према свему судећи у софтверском гиганту постоје отворене позиције за оне који желе тамо да пређу из ОпенАИ.

Трансфер године у технолошком свијету – Сем Алтман у Мајкрософту

Према објави једног од запослених у компанији, укупан број потписника писма је порастао на преко 700 од 778 запослених у компанији, што је око 90 процената.

Остаје да се види како ће се комплетна ситуација у вези са компанијом ОпенАи окончати, али за сада је мало вероватно да ће се Алтман и Брокман вратити у компанију. Уколико то уопште и желе, с обзиром на то да су им већ понуђене позиције у Мајкрософту, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана