Представљен Windows 8

B92
Представљен Windows 8

Компанија Microsoft, представила је нови оперативни систем, Windows 8 који је од данас доступан на глобалном и на српском тржишту.

Од петка, 26. октобра, сви индивидуални корисници и сва предузећа широм свијета су у прилици да испробају све новине које Windows 8 нуди: Нови изглед оперативног система, широк спектар апликација уз велико отварање Windows Store -а који је тренутно доступан на више од 1000 сертификованих Windows 8 PC и таблет уређаја.

Оперативни систем Windows 8, доступан је и за преузимање са интернета на 37 језика и преко 140 свjетских тржишта. На  http://windows.microsoft.com/en-US/windows/home  ,корисници могу пронаћи све информације о новом оперативном систему.

У наредних пар недjеља на тржиште ће бити лалансирано више од 100 различитих уређаја.


"Лансирањем новог оперативног система, Microsoft целом свету открива нови, потпуно редизајнирани Windows", изјавио је поводом светске премијере новог Windowsа 8, генерални директор Microsoftа у Србији Југослав Пирић.

"Било да сте корисник PC или таблет уређаја, било да желите да креирате или радите, користите ваш рачунар у свакодневне сврхе или за игру, Windows 8 ће вам омогућити персонализовано искуство које ће задовољити ваше јединствене потребе и прилагодити се вашем стилу", закључио је Пирић.

Компанија Самсунг, развила је у сарадњи са Microsoftом потпуно нову линију производа базирану на Windows 8 оперативном систему под називом „ATIV" , што је обрнуто читана латинска реч „VITA" - живот.

„Целокупна линија уређаја коју чине ATIV SMART PC, ATIV Smart PC Pro, ATIV Tab и ATIV S нуди своју компјутерску моћ преко функција платформе Windows 8. Самсунг и Microsoft ће заједно пружити корисницима напредно, продуктивно и креативно искуство и сигурни смо да ће интересовање корисника у Србији бити велико", изјавио је Јасмин Клапија, Менаџер производа компаније Самсунг у Србији.

Дуго очекивани Windows 8 глобално је доступан у двије верзије, Windows 8 и Windows 8 Pro. Такође, за бизнис кориснике, предузимљиви Windows 8 нуди нове опције које омогућују већу мобилност и продуктивност у покрету.

Бизнис корисници се могу одлучити за опције као што су Windows то Go, Direct Access, Branch Cache као и унапређени end-to-end систем заштите који садржи Bit Locker и App Locker уз који ће подаци корисника бити далеко безбеднији него до сада. Истовремено кад и нови Windows 8, Microsoft је представио Windows RT, још једног члана Windows породице прилагођеног такозваним ARM таблетима који користе метричке апликације.

Ова верзија новог оперативног система биће инсталирана на свим новим ARM таблет уређајима. Нови Windows 8, доноси брзо и течно искуство у коришћењу Старт екрана који корисницима пружа прилику да само једним кликом дођу до жељеног садржаја. Такође, ту је и нови Internet Explorer 10 креиран на Cloud платформи уз помоћ Sky Drive технологије.

Осим куповином нових уређаја, корисници широм свијета су до краја јануара у прилици да дођу до новог Windowsа 8 унапређивањем својих PC уређаја који имају Windows XP, Windows Vista или Windows 7 преузимањем Windows 8 Pro оперативног система по цијени од 39,99 америчких долара.

Такође, сви корисници који су у преко 140 земаља купили свој PC уређај са Windows 7 оперативним системом у периоду од 2. јуна 2012 до 31. јануара 2013. године, могу унапредити свој систем по посебној Windows упграде понуди од свега 14,99 америчких долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана