Повратак писаћих машина! VIDEO

net.hr
Повратак писаћих машина! VIDEO

За све оне који мисле да је писаћи машина ствар прошлости, морамо рећи да су се преварили јер се на тржишту појавио 'vintage' писаћа машина с USB прикључком.

Намијењен је онима који се нису духовно придружили рачунарском вијеку већ преферишу снажно притискање масних дебелих слова и звук жељезних удараљки наупрот пластичних кликова.

Размјештај слова и бројки на модерним тастатурама исти је као и код писаће машине тако да су се функцијске типке као што су Backspace, Control и Alt накнадно уметнуле како њихов мањак не би представљао проблем кориснику.

Творци уникатне ретро линије тастатуре, фирма која стоји иза веб странице www.usbtypewriter.com, омогућили су да осим спајања на рачунар, лаптоп или таблет, овај писаћа машина испуњава и своју примарну улогу, а то је писање (куцање) тинтом на папир.


Старомодна писаћа машина који одушевљава већину људи на први поглед, враћа нас из стања делирија кад му угледате цијену, а она износи нешто више од 600 евра.

У посљедње се вријеме на тржиште враћају ствари које нам буде осјећај носталгије попут старинске телефонске слушалице која се спаја на смарфон или дигитално репродуковане музике на којој се чује звук пуцкетања попут оног на грамофонским плочама.

Због тога би и ове необичне тастатуре могле пронаћи пут до своје „носталгичне" публике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана