Повратак легендарне Нокие Лумиа

Г.С.
Foto: Илустрација

ХМД Глобал, финска компанија која стоји иза Нокиа телефона, ради на оживљавању легендарне Нокиа Лумиа серије.

Најновије информације сугеришу да долазећи модел Лумиа телефона бити Нокиа-брендирани уређај, иако су ранији извештаји помињали да ХМД телефони више неће користити Нокиа бренд.

Телефон ће бити реплика класичног Лумиа дизајна и имаће препознатљив Нокиа лого на себи.

Нокиа Лумиа реплика носи кодно име SkyLine и требало би да буде телефон из средњег сегмента, са неким модерним функцијама, преноси Кликс

Покретаће га Qualcom Snapdragon 7s Gen 2 чипсет, имаће 12ГБ РАМ-а и 256ГБ простора за складиштење података. На полеђини ће се наћи три камере: 1080МП главни сензор, 8МП ултрашироки и 2МП макро или дубински сензор. С предње стране ће се наћи 32МП селфи камера.

Све ће напајати велика батерија, капацитета 4900мАх, са подршком за 33W пуњење преко кабла.

 

Телефон ће имати и подршку за Блутут 5.2 и NFC, као и два звучника са ОЗО технологијом звука и PureView технологијом.

Према гласинама, дисплеј овог телефона ће бити један од његових главних адута. У питању је ФХД+ ОЛЕД екран осетљив на додир, са подршком за 120Хз освjежавање.

Када је у питању дизајн, SkyLine се враћа класичном „Фабула“ дизајну из Лумиа ере. То ће обезбjедити носталгичну ноту за све фанове серије. Телефон се очекује у пинк, плавој, зеленој и жутој боји.

СкyЛине ће од старта користити најновији Андроид 14 оперативни систем, а корисницима ће понудити познато али и ново искуство. Очекује се да ће коштати између 522 и 539 евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана