Пословни Џимејл ће ускоро изгледати другачије

б92
Foto: илустрација

Гугл је објавио да ће нови изглед Џимејла бити доступан за испробавање од фебруара.

Нови интерфејс за Џимејл ће подразумијевано бити доступан од априла, док ће једина опција у сервису постати од другог тромјесечја 2022. године.

Опција мења начин на који су интегрисани Гугл Чет, Мит и Спејс. Гоогле у плану има да компанијине алатке за размјену порука не буду само прозорчићи који "лебде" уз корисникове имејл поруке.

Умјесто тога, добиће сопствене екране у Гмаилу, којима је могуће приступити преко великих тастера с лијеве стране менија. Гоогле ово назива "интегрисани преглед".

Компанија истиче да ће корисници од 8. фебруара моћи нови изглед да тестирају и сами. Од априла, они који су се пријавили за нову опцију биће пребачени на њу (с могућношћу да се врате на стари модел), док ће од од другог тромјесечја 2022. године нова опција бити једино и стандардно искуство у Гмаилу.

Гоогле константно показује да жели да дубоко интегрише све своје производе који су намењени пословању, а нови интерфејс нам даје увид у то како ће нова интеграција изгледати.

Компанија истиче да ће интегрисани изглед бити доступан корисницима са Google Workspace Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Plus, Frontline, Nonprofit, G Suite Basic ili Business налозима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана