Посљедња емисија m:agazin у првој сезони

M:tel
Посљедња емисија m:agazin у првој сезони

Током протеклих мјесеци емисија м:агазин била је ваш омиљени извор информација о свим битним дешавањима из свијета технологије, а наредне суботе ћете имати прилику да погледате посљедње издање ове емисије прије љетне паузе.

Кроз минуте забаве и информација поново вас воде Бранкица Стојановић и Јелена Бабић, а гледалац који најбрже одговори на наградно питање које ће водитељке поставити на крају емисије имаће прилику да освоји све популарнији селфи штап.

Овај пут ћемо заједно покушати да одговоримо на питање које је многима на уму: да ли ће телефон постати PC? Живимо у свијету у којем се свакодневно појављују нови модели смартфона који су све бржи и паметнији. Ови смартфони су толико софистицирани да је само питање времена када ће скоро у потпуности замијенити приватне рачунаре. Револуција је започела оног тренутка када су телефони добили боље батерије и веће екране, а компанија „ARM" направила је још један корак даље у производњи паметних телефона који су све сличнији рачунарима. Према најави ове компаније, наредне године би се на тржишту могла појавити чак два чипа уз помоћ којих ће се функционалност смартфона вишеструко повећати и на тај начин омогућити радње које су до тада биле незамисливе на телефону.

Револуцију на тржишту смартфона већ одавно спроводи компанија „Samsung" која је према подацима консултантске куће "Strategy Analyticis" тренутно на врху листе свјетских произвођача смартфона. Током првог квартала 2015. године ова компанија је продала невјероватних 83,2 милиона смартфона, што значи да је преузела  трон од компаније "Apple" која је остварила продају од 61,2 милиона иПхонеа. Модели који су „Samsung" поново довели на сами врх међу произвођачима смартфона били су популарни Galaxy S6 и S6 Edge. Велику пажњу корисника изазвао је поготово Едге модел са закривљеним рубовима који је толико одушевио кориснике да је компанија "Samsung" једва стизала да произведе довољан број модела.

У 52. издању емисије вам представљамо и Nokia Lumia 830 модел смартфона који долази са индукованим пуњачем. Овај телефон покреће Qualcom Snapdragon 400, а краси га IPS LCD екран од пет инча са HD резолуцијом од 1280 џ 720 пиксела. Nokia Lumia 830 модел може понудити и одличну меморију будући да садржи 1 GB радне и 16 GB интерне меморије која се уз помоћ microSD картице може проширити до 128 GB. Nokia смартфон који вам представљамо у овој емисији долази и са одличном PureView камером и Carl Zeiss оптиком тако да су ауто фокус, дигитално приближавање и оптичка стабилизација слике на завидном нивоу.

Придружите нам се у термину од 16.30 часова на каналу Алтернативне телевизије и пошаљите нам своје приједлоге за побољшање наредног циклуса емисије на маил адресу [email protected].

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана