Поправка која кошта 650.000 евра

Агенције
Поправка која кошта 650.000 евра

Механичар у Њемачкој, током пробне вожње, успио је да слупа један од само 1.400 примерака легендарног Мерцедеса 300 SL. Поправка ће коштати око 650.000 евра.

Власник Мерцедеса 300 SL који је свог скупоцjеног љубимца одвезао на редован сервис, није очекивао и спровођење "креш теста" на јавној саобраћајници. Овакав аутомобил не вози се код локалног мајстора, већ у специјализоване компаније које се баве одржаванем скупих олдтајмера.

Тако је било и у овом случају, компанија одговорна за Мерцедес 300 SL зове се Mechatronics а сам ауто био је повjерен 26-годишњем механичару.

По обављеном послу, млади механичар и његов још млађи шегрт, започели су тест вожњу која је требало да утврди да ли на аутомобилу све савршено функционише.

Због непримерене брзине кретања током тест вожње, возач је изгубио контролу над Мерцедесом, слетjели су са пута и преврнули се. На срећу, механичари прошли су без повреда.

Ипак, процијењено је да ће поправка овог аутомобила коштати око 650.000 евра. Иако су и власник и компанија Mechatronics осигурани у случају оваквих ситуација, још увијек није одлучено да ли ће механичар морати да отплаћује поправку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана