Покренута истрага против Маска због поступања око Твитера

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ВАШИНГТОН- Федералне власти САД покренуле су истрагу против америчког милијардера Илона Маска због његовог понашања током преузимања компаније "Твитер", наводи се у судском поднеску.

Иако је наведено да је он под истрагом, није прецизирано шта је тачно фокус истрага и које федералне власти их спроводе. Маск је прошле недјеље затражио од судије да одложи његову парницу са "Твитером" за 28. октобар, што је судија у Делаверу одобрио, пренио је Ројтерс.

Спор између "Твитера" и Маска се води због неријешеног финансирања споразума о куповини Твитера постигнутог у априлу, вриједног 44 милијарде долара.

Маск и компанија "Твитер" могли би да постигну договор о окончању парнице наредних дана, што ће омогућити најбогатијем човјеку на свијету да купи ту компанију за 44 милијарде долара.

Маск, који је и директор компаније "Тесла", предложио је "Твитеру" да, уколико та компанија прекине спор са њим, пристане на услове из споразума који је постигнут у априлу - да купи компанију за 54,20 долара по акцији.

У покушајима да окончају парницу, двије стране су се договориле да Масково свједочење на припремном рочишту пред судом у Делаверу, које је требало да се обави данас, буде одложено, али да се преговори о завршетку парнице настављају.

Суђење је претходно било заказано за 17. октобар.

Након најаве у уторак да ће Маск наставити са преузимањем "Твитера", обустављено је трговање акцијама ове друштвене мреже.

Маск је неколико недјеља касније одустао од постигнутог договора, наводећи да је забринут јер је број ботова на платформи већи него што је "Твитер" тврдио.

"Твитер" је негирао оптужбе и тужио Маска да би га приморао да се договор реализује, након чега је дошло и до наглог пада вриједности акције Маскове компаније "Тесла".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана