Подгорица добија бесплатан WiFi интернет

SRRcult
Подгорица добија бесплатан WiFi интернет

Подгорица постаје град са бесплатним бежичним интернетом, захваљујући сарадњи Центра за информациони систем Главног града Црне Горе и предузећа "Комуналне услуге" с фирмом "MNNews".

За сада је реализована прва фазу пројекта бесплатаног бежичног интернета у Подгорици – приступ је, како су саопштиле подгоричке власти, обезбjеђен у центру града, гдjе грађани, избором мреже под називом "ГЛАВНИ-ГРАД-FREE", могу бесплатно да сурфују интернетом.

Бесплатан бежични интернет за сада је обезбеђен на Тргу републике, у Краљевом парку, на углу Улице слободе и Булевара светог Петра Цетињског, у дjелу Његошеве улице до Херцеговачке, у Бокешкој и Вучедолској улици, на платоу између управне зграде Главног града и Народне библиотеке "Радосав Љумовић" и на Римском тргу.

Систем је у функцији од почетка маја и од тада је, како је саопштено, забиљежен велики број конекција, што потврђује оправданост увођења тог сервиса за грађане и госте Подгорице.

Примењено рјешење има централизовани WiFi менаџмент и једноставну, а квалитетну администрацију система који се може веома брзо ширити и обезбјеђивати већу покривеност градског простора коришћењем градске комуникационе инфраструктуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана