Почиње процедура за увођење 5Г мреже

Танјуг
Почиње процедура за увођење 5Г мреже

БЕОГРАД - Директор "Телекома" Србије Владимир Лучић изјавио је почетком године да је та компанија спремна за увођење 5Г мреже, те да ће на том пројекту стратешки партнер бити Европска инвестициона банка.

Министар информисања и телекомуникација Србије Дејан Ристић означио је данас у Новом Саду почетак процедуре за увођење 5Г мреже у Србији.

- Од данас почиње процедура увођења 5Г која ће у наредним мјесецима бити и завршена. Од средине сљедеће године почињемо с примјеном и продукцијом 5Г", рекао је Ристић током панела на тему "Паметна инфраструктура за повезивање градова будућности, у оквиру манифестације "ЕВ дејс".

Почетак процедуре подразумијева објављивање Приједлога правилника о минималним условима за издавање појединачних дозвола за коришћење радиофреквенцијског спектра на основу спроведеног поступка одржавања јавних консултација у трајању од 30 дана.

- Расправа ће се одвијати и уживо и онлајн, а након тога потписом министра за информисање и телекомуникације почиње међународна акција, каже Ристић.

Он је изразио очекивање да све буде завршено до маја идуће године.

Директор "Телекома" Владимир Лучић изјавио је почетком године да је та компанија спремна за увођење 5Г мреже, те да ће на том пројекту стратешки партнер бити Европска инвестициона банка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана