Почела продаја првог руског смартфона - YotaPhonе

Танјуг
Почела продаја првог руског смартфона - YotaPhonе

У Русији је данас почела продаја првог руског смартфона, названог YotaPhonе, који је развила руска компанија Yota Devices.

Како је саопштила компанија, продаја се обавља преко њених онлајн продавница и продајних салона оператера Јота, а цијена уређаја у Русији је 19.900 рубаља (443 евра), пренео је Итар тас.

YotaPhonе је смартфон који подржава мрежу четврте генерације (LTE). Главна специфичност овог уређања су два екрана од 4,3 инча, први у боји са резолуцијом 720 x 1.280 пиксела, а други црно-бијели направљен технологијом електронског мастила.

Оперативни систем користи најновију верзију Google Android, микропроцесор је од 1,7 гигахерца, са два гигабајта RAM меморије.

Средином децембра продаја YotaPhonеа ће почети у малопродајним објектима Њемачке и у онлајн продавницама Аустрије, Њемачке, Француске и Шпаније.

У јануару 2014. YotaPhonе ће бити доступан и у онлајн и класичним продавницма Велике Британије, Грчке, Кипра и Чешке и Блиског Истока, а након сертификације у првом тромесјечју ове године продаја ће почети у још 19 земаља.

Малопродајна цијена YotaPhonеа у региону ЕМЕА (Европа, Африка, Блиски Исток) биће 499 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана