„Плејстејшн 4 стиже 2013.

Aгенције
„Плејстејшн 4 стиже 2013.

Прошло је шест година од када је „Сони" представио до сада најуспјешнију играчку конзолу „плејстејшн 3". Посљедњих неколико мјесеци се говори о наредној генерацији, а према неким информацијама, ПС4 већ се налази у процесу производње и вјероватно ће се појавити током наредне године у продаји, јавиле су агенције.

Компаније које производе играчке конзоле почеле су да спремају наредну генерацију својих уређаја, а прва у низу која ће је представити јесте фирма „Нинтендо" са својим „Њии У".

Ипак, када је графика и квалитет играња у питању, већина корисника бира „плејстејшн", стога се и највише буке диже управо око ове конзоле.

Према незваничним подацима, програмери већ увелико раде на развоју видео-игара за ову конзолу, али јапанска компанија није жељела да даје никакве одговоре када је нови уређај у питању.

„Сони", наводно, ову конзолу не зове „плејстејшн 4" већ „орбис", и према њеним информацијама, радиће на AМД-овом процесору A10 AПУ појачаним са 8 или 16 ГБ радне меморије.

Конзола ће подржавати „блу-реј" дискове, иако се раније говорило да тога неће бити.

Један од стандарда укључује и хард-диск од 256 ГБ простора, као и гаранцију „Сонија" да ће моћи да покрене игре у 3Д окружењу на резолуцији од 1080п и 60 фрејмова по секунди.

Посједоваће могућност прикључивања на бежични интернет, ЛAН као и неколико ХДМИ портова. О цијени још нема никаквих података.

„Мајкрософт" спрема новитете

Трећа велика компанија која се бави конзолама јесте „Мајкрософт", али и они попут „Сонија" крију информације о новим уређајима.

Иако већина ишчекује „иксбокс 720", изгледа да ће прије тога добити „иксбокс сурфејс", уређај који спаја играчку конзолу и таблет уређај.

О новој конзоли знаће се више почетком године, када „Мајкрософт" наводно планира да званично објави све информације

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана