PlayStation 4 ипак стиже прије љета?

Агенције
PlayStation 4 ипак стиже прије љета?

Послије бројних медијских спекулација и демантија представника компаније Sony, потпредсjедник јапанског гиганта - Хироши Сакамото - наговjестио је да ће нова конзола, PlayStation 4, ипак бити представљена ове године.

Сакамото је у разговору за чилеански сајт Емол рекао да би компанија могла да представи нови уређај у мају или на сајму Е3 у јуну.

"То је још увијек велика тајна, али наши људии раде на PlayStationу 4. Могу да кажем да смо фокусирани на сајам Е3 који ће бити одржан у јуну. Представљање новог уређаја би требало да буде тада, а можда чак и у мају", рекао је Сакамото, а преноси Cnet.

Спекулише се да је PS4 у развоју под кодним именом "Орбис" и да ће да има AMD А8-3850 чип са quad-core 2,9GHz процесором и графичком картицом од 1GHz, као и 1GB меморије.

Sony-јева нова конзола, која ће вjероватно бити откривена на спектаклу као што Apple прави за своје производе, моћи ће да приказује игре у 4К резолуцији, подржаваће Блу-Раy, а продаваће се по "прихватљивој" цијени, медији спекулишу о цифири од 400$...

Компанија Microsoft такође би требало да представи нову генерацију Xboxа - 720, који се развија под кодним именом "Thebes" или "Durango". Нова генерација Xboxа би требало да има два процесора - један за игре, а други за апликације - као и Kinect 2.0 3D технологију и дугоочекивани Xbox ТВ.

Sony и Microsoft још нису званично потврдили своје планове за нове конзоле.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана