Пажљиво гледајте ново издање емисије m:agazin и освојите selfie штап

M:tel
Пажљиво гледајте ново издање емисије m:agazin и освојите selfie штап

Субота је већ традиционално омиљени дан свих љубитеља новости из свијета науке и технологије зато што овог дана у седмици у термину од 16:30 часова имају прилику да погледају емисију m:agazin.

Ових забавних и информативних двадесет минута увијек прође пребрзо, а у овоседмичном издању гледаоци ће имати прилику да сазнају како изгледа до сада најсигурнији ланац за бицикле без браве као и дронови који представљају будућност археолошких експедиција. Један од прилога у емисији крије и одговор на наградно питање које постављамо сваке седмице, а особа која најбрже одговори на ово питање освојиће одлични selfie штап за ново искуство фотографисања.

Питате се како коначно можете заштитити свој бицикл од нежељених провала и све иноватинијих трикова лопова који увијек пронађу начин да доскоче власнику? Рјешење за вас је непроваљиви ланац за бицикле U-Lock који можете откључати уз помоћ свог паметног телефона, сата или привјеска за кључеве. Овај ланац је путем цроњдфундинг кампање на страници „Kickstarter” креирала компанија FŪZ Desingns, а уграђени револуционарни заштитни систем посједује браву која се откључава уз помоћ Bluetooth-а и енкриптираног сигнала из апликације за паметни телефон. Уколико дође до покушаја крађе вашег бицикла, алармни систем ће се одмах ће се огласити веома гласан аларм у склопу апликације на смартфону који ће вас на вријеме упозорити о покушају крађе.

High tech геџети полако освајају и свијет археологије па се тако све чешће за истраживање ископина користе беспилотне летјелице. Дронови се у Јордану користе и у акцији борбе против пљачкаша гробница који су велики проблем у овој земљи. Дронови праве мапе античких ископина и на тај начин истражују како се гробнице могу боље заштитити од нелегалних активности. Ови минијатуристички “Septocepter” дронови прави веома детаљне фотографије ископина и помаже при лоцирању локација кроз које пљачкаши најлакше могу пронаћи пут у унутрашњост гробница.

Ново, 48. по реду издања емисије доноси и прилог о таблету Mix 3-380 компаније Леново који омогућава приступ “Бинг” смарт претрази доступној у склопу Windows-а 8.1 оперативног система. Овај систем је дизајниран тако да вам омогући да максимално искористите све могућности онлине свијета, а 10.1-инчни таблет долази и са веома брзим quad core процесором.

И овај пут сва ваша евентуална питања или сугестије у вези емисије можете да шаљете на mail адресу [email protected].

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана