Паметна чарапа прати здравље ваше бебе

24sata.hr
Паметна чарапа прати здравље ваше бебе

"Чарапа" односно скуп сензора прате здравље ваше бебе и све вам податке шаље на мобилну апликацију или на рачунар. Коштаће 199 долара када се појави у продаји.

Како спава беба? Да ли јој је хладно? Да ли и даље лежи на леђима? Ова и бројна друга питања стално су на памети бројних родитеља током првих мjесеци од рођења њихове бебе, али сада стиже и геџет који би им део брига барем мало олакшао.

"Owlet" је мала "чарапа" која се ставља беби на ногу док спава. Истовремено мjери пулс, температуру коже, засићеност крви кисеоником и да ли спава беба на леђима.

Кооснивач пројекта Јакоб Колвин за "VentureBeat" је рекао како има двоје дjеце која болују од вирусне инфекције RSV због које имају потешкоћа са дисањем и желе да пруже одређену дозу мира младим родитељима.

Један сензор мjери пулс и засићеност крви кисеоником, а акцелерометар прати положај бебе и даје увид у квалитет сна. Преко њега се шаље и упозорење ако се беба окренула на стомак, а термометар мjери температуру бебе. Сви подаци се шаљу на апликацију на мобилни или на рачунар и омогућавају детаљан увид у здравље бебе.

"Owlet" се не финансира преко Кицкстартера, али израдили су већ неколико прототипа и преко своје странице траже финансијску подршку, слично као што се финансирају и Кицкстартер пројекти. За 159 долара моћи ће да се набавити уређај, којем ће касније цијена бити 199 долара. Циљ им је да прикупе 100.000 долара, а сада су на нешто мање од пола, уз још 26 дана кампање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана