Ово су најбољи телефони данашњице

Б92
Ово су најбољи телефони данашњице

Сада, када је Google представио најновији Nexus 5, јасно је шта нам је у понуди до краја године.

Online издање магазина Business Insider објавило је листу најбољих телефона који су тренутно доступни.

Како пишу, они листу састављају на основу низа фактора, између осталих перформанси софтвера и хардвера, дизајна и цijене.

Представљамо је у цjелини.

BlackBerry Z10

Иако није био нарочито популаран међу потрошачима, Z10 је веома добар телефон. Уређај је први који покреће нови BlackBerry 10 оперативни систем.

Његове мане су што има слаб избор апликација, па треба да га избjегавате ако волите да будете у корак с њима.

Тест: BlackBerry Z10

BlackBerry Q10

Ако не можете без физичке тастатуре, BlackBerry Q10 је најбоља опција. Попут Z10 и Q10 покреће BlackBerry 10 оперативни систем.

Ипак, једини разлог за његову куповину је тастатура. Када је ријеч о осталим особинама, постоји много бољих опција на тржишту.

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020 има према многим мjерилима најбољу камеру када је ријеч о смартфонима. Ако су вам фотографије важне, онда би требало да узмете баш овај телефон.

Њене мане су што је веома тешка у односу на друге смартфоне, будући да је произвођач у релативно танко кућиште морао да смјести тако јаку камеру. Такође, многи сматрају маном што је покреће Windows оперативни систем, а не Андроид.

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925 је најбољи Windows телефон који можете купити. Осим тога, најатрактивнија је од свих Lumia уређаја и има сасвим добру камеру.

LG Optimus G Pro

LG Optimus G Pro је "фаблет", односно смартфон са тако великим екраном, да готово подсjећа на таблет.

На овом телефону можете гледати 1080 p HD видео. Ако волите велике екране, ово је уређај за вас.

LG G2

Ово је најновији смартфон из ове куће. Има одличан 5-инчни екран и једну од најсавременијих верзија Андроида. Ипак, дизајнерима се поткрала једна грешка: дугмићи за подешавање звука смjештени су на полеђини телефона, због чега вам у почетку може бити помало необично да га користите.

Samsung Galaxy Note 3

Samsung је популаризовао категорију "фаблета" са Galaxy Note прије двије године. Ово је тако већ трећа генерација те класе уређаја јужнокорејског произвођача.

Note 3 има највећи екран до сада – 5,7 инча, док му је кућиште тање и лакше од прошлогодишњег модела. Такође, долази у пакету са стилусом под називом S Pen за цртање или писање порука.

iPhone 5C

iPhone 5C је један од два нова iPhoneОн мења iPhone 5 у Apple линији смартфона, али зато што има готово исте спецификације као тај уређај. Једина разлика је у томе што iPhone 5C има пластично кућиште, а можете бирати између пет боја: плаве, ружичасте, зелене, жуте или бијеле.

Samsung Galaxy S4

Samsungова "перјаница" Galaxy S4 један је од најпродаванијих уређаја године. То је добар телефон, али је за неке људе сувише компликован за употребу. То је због тога што је препун сложених и бучних опција које вjероватно никад нећете ни користити. Уз то, има пластично кућиште, што може одбити неке људе. Тест: Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 Google Edition

Samsung и Google су се удружили како би направили посебно издање Galaxy S4. Google верзија има све софтверске додатке Samsungа и "чисту" верзију Андроида од Googleа. Управо та верзија је једна од најбољих, па одлично "пристаје" уз његов моћан хардвер.

HTC One

Ако сте заинтересовани за Андроид, HTC One је вjероватно нешто најбоље што можете купити. Има најбоље особине Андроида упаковане у одличан метални дизајн.

HTC One Google Edition

Као и Samsung, HTC је ушао у партнерство с Googleом како би сворио Google верзију њиховог смартфона. То је вjероватно и најбољи Андроид телефон на свијету, пише Business Insider. Има исти дизајн као и онај који покреће HTC софтвер, али има "чисту" верзију Андроида без икаквих непотребних додатака.

iPhone 5S

iPhone 5S има одличну равнотежу доброг дизајна, корисних опција и апликација. Изгледа готово идентично као прошлогодишња "петица", али има бољу камеру и сензор за отисак прста за откључавање телефона без шифре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана