Ови телефони су најлакши и најтежи за поправљање...

Mashable
Ови телефони су најлакши и најтежи за поправљање...

iFixit, компанија која редовно расклапа све познате геџете, објавила је листу смартфона који су поређани по лакоћи њиховог поправљања.

Како је iFixit дефинисао, поправљивост се рангира на скали од 0 до 10 – а 10 означава уређај који је најлакше поправити.

Како би добио добру оцjену, уређај мора да буде лако растављив, мора да постоји упутство за његово сервисирање а поени се добијају или одузимају у односу на тежину његовов отварања и замjене кључних компоненти.

iFixitова листа не покрива све телефоне на тржишту, а судећи по резултатима, Моторола је шампион када је поправљивост у питању с обзиром да су њени Droid Bionic и Atrix 4G једини уређаји који су икада добили 9 поена.

Самсунгов Galaxy S4, као и S3 и S3 добили су 8 поена, а ту су још и Note и Note II са подједнаким скором.

Appleов iPhone 5 добио је солидних 7 поена, колико је добио и Googleов Nexus 4, Моторолин Мото X и Appleови iPhone 3G и 3GS.

iPhone 5C и 5S добили су 6 поена с обзиром да је њихове батерије теже уклонити.

Оригинални iPhone који је представљен 2007. године добио је само 2 поена пошто скривене спајалице његово отварање и расклапање чине скоро немогућим а батерију је јако тешко замjенити.

HTC One заокружује ову листу са 1 поеном. iFixit је изјавио да је његова конструкција солидна али да је телефон готово немогуће отворити без наношења штете задњем поклопцу што га чини јако тешким за поправку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана